Uw Patrimonium

De brandverzekering is ondertussen uitgegroeid tot heel wat meer dan enkel brand. Ook de diefstalverzekering maakt deel uit van deze rubriek evenals waterschade, stormschade en nog veel meer.

Andere waarborgen zoals glasbraak, electrische risico's, aanrijding van het gebouw door voertuigen en nog veel meer waarborgen maken ondertussen deel uit van de brandverzekering.

De premie voor de brandverzekering is afhankelijk van heel wat factoren. Een vlasschuur kost duidelijk meer dan een handel in ijzerwaren. Vooral in industriële risico's is de premie afhankelijk van de aard van het gebouw, de dakbedekking, compartimentering, aanwezige infrastructuur, sprinklers, preventie,... enz.

De premie die u betaalt voor uw brandverzekering is uiteraard belangrijk. Nog belangrijker is het echter dat het nooit brandt in uw handelszaak of uw fabriek. Ook hier zullen wij u graag adviseren en begeleiden bij een goede schade-preventie.

De brandverzekering vergoedt de stoffelijke schade aan de gebouwen en goederen. Maar er is meer.

Meer dan de helft van de bedrijven start niet meer op na een catastrofebrand. Reden hiervoor kan natuurlijk een niet aangepaste brandverzekering zijn. Maar zelfs een goede brandverzekering is onvoldoende voor een handelaar of bedrijf gezien de vergoeding beperkt blijft tot de zuiver stoffelijke schade aan de goederen. Het verlies aan inkomsten wordt echter niet vergoed.

Hier komt de verzekering bedrijfsschade ter hulp.

Het kan maanden duren vooraleer u, na een brand of zware stormschade uw handel kan heropenen. Ondertussen blijven de klanten weg en wordt uw inkomen ondermijnd. De vergoeding voor deze bedrijfsschade kan gebeuren volgens een eenvoudig forfaitair systeem. Dit systeem wordt toegepast in de kleinhandel. Bijvoorbeeld: u verzekert een bedrag van 250 euro per dag dat u uw winkel niet kan open houden.
Op industrieel niveau wordt de bedrijfsschade niet forfaitair doch boekhoudkundig berekend. Het verlies aan netto-winst en de vaste algemene onkosten zijn de grondslag voor de berekening.